Часовете през последните 20 денонощия след нападението на терористите на

...
 Часовете през последните 20 денонощия след нападението на терористите на
Коментари Харесай

„Тази нощ беше най-ужасната “: Страх в семействата на отвлечените от „Хамас“ на фона на офанзивата

 

Часовете през последните 20 денонощия след нападението на терористите на „ Хамас “ над кибуците в южната част на Израел минават най-бавно за фамилиите на заложниците, държани в Ивицата Газа.

Те се провеждат в група – Форум на заложниците и изчезналите фамилии, а най-големият им боязън е за живота на техните близки в палестинския анклав на фона на бомбардировките там.

Снимка: Reuters

„ Тази нощ беше най-ужасната от всички нощи, на фона на огромната интервенция на израелските отбранителни сили в Ивицата Газа “, се показва в известие на форума.

Оттам допълват, че заложниците от Израел, държани от „ Хамас “, са били подложени на същата тежка бомбардировка като палестинските поданици.

Фонтанът на „ Дизенгоф “ в Тел Авив добродушно „ плаче “ за отвлечените Кфир и Ариел Бибас

Семействата са обхванати от безпокойствие и отчаяние, че идното сухопътно навлизане ще сложи околните им в по-голяма заплаха.

Има и други, които подкрепят сухопътната интервенция. Един от тях е Йоси Шнайдер, който към този момент трета седмица се надява, че бойците на Израел ще върнат роднините му, отвлечени от терористите.

Снимка: Reuters

45-годишният Шнайдер споделя как на 7 октомври неговата братовчедка Шири Бирбас и брачният партньор ѝ Ярдън, 9-месечното им бебе Кфир и 4-годишната Ариел са били пленени от „ Хамас “ от техния кибуц Нир Оз.

Снимка: Reuters

Кфир се счита за най-младият от заложниците в Газа. Нейните баба и дядо, родителите на Шири Бирбас, са открити мъртви.

„ За страдание предишния петък, две седмици след отвличането, IDF откри телата на Маргит и Йоси, екзекутирани до границата с Газа – те са били изхвърлени като животни край пътя “, сподели Йоси Шнайдер. 

Не е въпросът дали, а по кое време ще върнем пленените от „ Хамас “, сподели генерал-майор Шломи Михаел

„ Чакахме три седмици, с цел да се опитаме да преговаряме с тях, направихме всичко допустимо да върнем допустимо най-вече хора вкъщи. Видяхме, че имаме работа с лъжци, имахме работа с терористични организации, които единствено ни отдалечават и се пробват да получат повече време. Не можем да чакаме повече, в случай че желаеме да се върнат здрави - би трябвало да влезем и да се уверим, че „ Хамас “ ще бъде погубен и да сме сигурни, че те ще паднат на своите колене. Това е единственият метод да върнем хората си назад “, добави мъжът, показвайки фотография на братовчедка си Шири.

Снимка: Reuters

Въздушните удари и артилерийският огън на Израел унищожиха огромни сектори от Газа и убиха повече от 7000 души през последните три седмици, настояват палестински здравни чиновници.

Снимка: Reuters

А в центъра на Тел Авив маса за Шабат и столовете към нея ще останат празни, с цел да припомнят на държавното управление на Израел, а и на целия свят, че в плен не престават да се били 229 заложници.

Снимка: Reuters

Тя е подредена от фамилиите на отвлечените от пограничните с Ивицата Газа кибуци, откакто на 7 октомври „ Хамас “ атакува Израел. Терористите убиха над 1400 души, стреляйки по мъже, дами и деца и пленявайки стотици.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

На доста места по света също бяха подредени маси за празничната вечеря за Шабат с над 220 празни столове.

„ Днес желаеме да обърнем внимание на света, че над 1400 фамилии ще останат с празни места на празничната софра, само че към момента има вяра повече от 220 заложници да се завърнат при околните си и да честват Шабат дружно “, сподели Гедеон Йофе, ръководител на еврейската общественост в Берлин, Германия.

Снимка: Reuters

Форумът на заложниците и изчезналите фамилии разкритикува държавното управление на Израел, че не са се провели срещи с тези, чиито близки към момента са държани от терористите, до момента в който Израел нанася своите удари.

Снимка: Reuters

„ Семействата са обезпокоени за ориста на околните си и чакат пояснение. Всяка минута им се коства цяла безкрайност “, се споделя в позицията им.

Стотици километри тунели. Прашно, мрачно и мизерно. Метри над тях се изсипват ракетите на израелската войска

Израел заяви, че повече от половината заложници, държани от „ Хамас “ евентуално в лабиринта от тунели под Газа, имат задгранични паспорти от 25 разнообразни страни. Смята се, че доста от тях са имали двойно поданство.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР